August 31, 2013

Rotgang

Nu ik een moment voor mezelf neem, merk ik hoe veel er door m'n hoofd maalt doorgaans. Zo veel dat het met moeite allemaal te verwerken is. Geen wonder dat ik soms zo moe ben. Zo'n dag als vandaag doet wonderen. Ik zit al uren zonder internet, facebook, whatsapp of muziek. Eenmaal in een trein, houd ik niet eens bij hoe laat het is. Ongelooflijk hoe ontspannen dat is. Ik breng de tijd door met het observeren van mijn medemens en het landschap. Onthaasten heet dat.

Hoe goed naar muziek luisteren of lezen ook kunnen zijn, ze isoleren je wel van je omgeving. Deze schrijfsels doen het tegenovergestelde. Misschien omdat ik ook schrijf over wat er om me heen gebeurt. Het is dat ik niet kan tekenen, ik had anders veel schetsen gemaakt.

Ow gossie, ik had vannacht echt moeten slapen. Verzet me nu ook met man en macht tegen de slaap al helpt die jongen voor me echt niet. Die zit uitgebreid te gapen, lekker aanstekelijk. Begin nu koud te krijgen van de vermoeidheid, gelukkig heb ik mijn modieuze zomersjaal. Nooit verwacht dat ik eentje zou kopen, maar ben er best blij mee.

Het dorpje Assesse heeft dorpsfeest. Had er best een kijkje willen nemen, maar dat gaat niet. Één van de minpunten als je geen auto hebt. Ik zou graag in zo'n klein en rustig dorp willen wonen. Dan zou ik zeker "the only one in the village" zijn. Dorpje Ciney lijkt me een beter alternatief. Het is een slag groter en heeft een openbaar zwembad. Speedo's zijn verplicht in België. :-)

Ik zou dan wel veel vaker van huis uit moeten werken, of veel vroeger van huis. Dat laatste maakt je dag veel langer. De dag is amper halverwege en je hebt gevoel alsof je een hele dag achter de rug hebt. Nu dus ook! Ben al sinds half acht vanochtend aan het reizen. En dat voor op de zondag!
Marloie , vraag me af hoe groot dit land nou eenmaal is. En nu Arlon, stiekem pielen met de telefoon. Mobistar heeft nog bereik, ongelooflijk.

We zijn zo de plek van bestemming. De zware rugtas mag weer om, onbeperkt internet is aangeschaft.

Luxembourg, ik ben klaar voor je!

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews